Maak het mee MENU

Chantal Roseboom

Over Chantal Roseboom

  • Leeftijd: 19 jaar  
  • Opleiding: VWO in Drachten en nu 2e jaars Bouwkunde aan de NHL
  • Loopbaan: Naast de opleiding al vanaf mijn 14de allerlei bijbaantjes gedaan, zoals folders rondbrengen, afwassen, bediening en vakantiekracht op een manage.
  • Burgerlijke staat: Ongehuwd
  • Hobby: Zeilen en paardrijden

Vijf maanden stage

In februari ben ik met mijn stage bij de Elfstedenhal begonnen. In totaal zal ik hier vijf maanden stage lopen. Hierdoor kan ik de oplevering van de Elfstedenhal dus mooi mee maken! Ik vind het een geweldige ervaring. Ik assisteer Marcel, de hoofduitvoerder. Voor specifieke onderdelen zoek ik bijvoorbeeld uit wat er aan materiaal moet komen en bestel dit. Bij het aftimmeren van de kleedkamers controleer ik of alle leidingen en technische apparaten in de muren zitten voordat de muur dicht gemaakt mag worden. Zit alles er in, dan teken ik dat af op het sluitbriefje en kunnen de wanden er voor gezet worden. Ook doe ik mee aan alle bouwvergaderingen. Ik leer enorm veel.

Het leuke van deze stage vind ik dat je heel goed merkt dat wat in de voorbereiding gebeurt, snel wordt uitgevoerd. Eerst staat alles alleen op papier en even later is het gemaakt. Je ziet het gebouw ‘groeien’.

Waarom heb je voor bouwkunde gekozen?

De combinatie van het creatieve met het technische spreekt me aan. Van te voren was ik gewaarschuwd dat de bouwwereld een mannenwereld is. Langzaam verandert dat denk ik wel. In mijn studiejaar zitten 26 studenten waarvan 6 dames. En op de bouwplaats red ik me prima. Het valt erg mee. Het is denk ik ook maar net hoe je er zelf in staat. De opleiding vind ik tot nu toe erg leuk. Misschien is het voor de meesten niet een logische stap om na het VWO naar het HBO te gaan, maar ik heb er geen spijt van. Ik was pas 17 jaar toen ik mijn VWO diploma haalde. Om dan naar de TU in Delft te gaan, trok me niet echt. Met deze opleiding heb ik een hele goede basis. En als ik wil kan ik in de toekomst altijd nog naar de Universiteit gaan.

Meer lezen?

Lees ook het interview met Ruurd Deelstra, derdejaars HBO Bouwkunde aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden!

naar boven