Maak het mee MENU

kiezen voor de bouw op het VMBO
 

BASIS EN KADER

Zit je in het tweede jaar van het VMBO basis of kader, dan kies je voor een profiel waarin je in het derde en vierde leerjaar verder wilt gaan. Heb je interesse in de bouw, dan kies je voor het profiel 'Bouwen, Wonen en Interieur' (BWI). Behalve theoretische vakken, heb je ook praktijkvakken en volg je stage. Via de keuzevakken kun je je verbreden of verdiepen in de bouw. Heb je je VMBO-Basisdiploma gehaald dan kun je op het MBO een niveau 2 opleiding volgen. Bijvoorbeeld om timmerman te worden. Met een VMBO-Kaderdiploma kun je in principe ook doorstromen naar MBO niveau 4. Op het MBO kijken ze altijd wel welk niveau het beste bij jou past. Dat kan eerst ook even een niveau lager zijn.

Gemengd en Theoretisch

Ook hier kies je in het tweede jaar voor een sector.  Maar in het derde en vierde jaar volg je alleen theoretische vakken en loop je geen stage.  Met een diploma VMBO gemengd of theoretisch kun je naar de Havo of MBO niveau 4. Wil je naar het MBO dan wordt ook nu weer gekeken welk niveau het beste bij jou past.

Waar?

Er is altijd wel een VMBO bij jou in de buurt. Sommige scholen bieden geen profiel BWI aan, maar wel keuzevakken BWI. Ook daarmee kun je later voor MBO bouw-infra kiezen, al moet je dan wel lesstof inhalen en vaardigheden opdoen. Hier vind je welke VMBO-scholen in Friesland BWI aanbieden.

naar boven