Maak het mee MENU

HBO of Universiteit


HBO

Wil je HBO Bouwkunde of Civiele Techniek doen, dan kun je in Friesland naar de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL). Hier kun je rechtstreeks naar toe met een diploma

  • Havo – N&T of N&G met Na of NL&T, E&M met Wi-B en Na
  • VWO – N&T, N&G met Na of NL&T, E&M met Na
  • MBO-Middenkaderfunctionaris Bouw (niveau 4)

Met een afgeronde MBO-Middenkaderfunctionaris Bouw opleiding kun je bij de NHL in het tweede jaar instromen. De HBO opleiding duurt dan nog maar drie in plaats van vier jaar. Voldoe je niet aan de opleidingseisen, informeer dan bij de opleiding naar de mogelijkheden om jouw kennis bij te spijkeren.

Universiteit

Voor een universitaire opleiding Bouwkunde of Civiele Techniek (Infra) ga je naar Delft, Eindhoven of Twente. Hier kun je naar toe met een VWO diploma N&T of N&G -, E&M - of C&M met wiskunde B en natuurkunde. Ook kun je instromen met een propadeusediploma van een andere HBO – of WO opleiding mits je voldoet aan de wiskunde en natuurkundenorm. Heb je dit niet? Informeer dan bij deze universiteiten naar jouw mogelijkheden om toegelaten te worden.

 

Meer weten over hbo-opleidingen in de bouw?

Ruurd Deelstra is derdejaars student HBO Bouwkunde aan de NHL Hogecshool in Leeuwarden. De Bouw Iets Voor Jou interviewde hem over zijn opleiding. Meer lezen? Het interview vind je hier.

naar boven