Maak het mee MENU

De meeloopdag

Zit je op het VMBO, Havo of VWO in Friesland en ben je aan het kijken welke richting je later op wilt? Of doe je al een bouw/infra opleiding en wil je weten welk beroep bij je past? Probeer het maar eens uit. Wij regelen een meeloopdagmiddag voor je zodat jij zelf kunt ervaren wat er bij een bouwbedrijf gebeurt of wat je in een bepaald beroep doet. Dat geeft tenminste een stevige basis om een goede opleidings- en beroepskeuze te maken. Wie wij zijn? Kijk bij 'Over ons'.

Wat ga je doen tijdens zo’n meeloopDAG?

Dat mag je zelf bepalen. Misschien wil je gewoon zien wat er allemaal op de bouwplaats of op kantoor gebeurt, maar je mag ook met één van de professionals meelopen.  Als je nu al een idee hebt wat jou leuk lijkt, stemmen we jouw meeloopdag daar op af! Meld je hiernaast aan!
 

De voorbeelden van Merel en Alex   

 

Merel van Burgsteden, student HBO Bouwkunde
Op stap met uitvoerder Jeroen van Friso Bouwgroep bij project Meerstad
"Ik begon om kwart voor 7. Eerst ging ik met Jeroen praten. Ondertussen kwamen er steeds meer bouwvakkers op de bouwplaats. Ik heb me aan iedereen voorgesteld en zij vertelden wat voor werk ze deden. Om 8 uur was er een bouwvergadering met de uitvoerder, de hoofduitvoerder, de werk-voorbereider en de installateurs. Ik vond het erg interessant om hierbij te zijn. Na de vergadering zijn we met de hoofduitvoerder en de werkvoorbereider de bouwplaats opgegaan en hebben we gekeken hoe ver de bouw is en of alles volgens plan gaat. Er worden 17 woningen gebouwd waarvan vier aardbevingsbestendig. Jeroen liet zien hoe de aardbevingsbestendige woningen  worden gebouwd. Daarnaast zijn we nog bij de metselaars, stukadoren, installateurs langs geweest om te kijken waar zij die dag mee bezig waren. De dag vloog echt voorbij. Het was al heel snel vier uur en toen ging iedereen naar huis. In februari ga ik nog een dag met Jeroen meelopen wanneer de woningen worden opgeleverd."

Ja, ik wil een eigen meeloopdag

Hoe heet je?
Wat is jouw e-mailadres?
Waar woon je?
Wat is jouw telefoonnummer?
Heb je al vragen of ideeën over de meeloopdag?


Alex van der Veen, student MBO Transport en Logistiek
op bezoek bij bouwbedrijf Talsma in Drachten.
Alex twijfelt of hij zijn opleiding af wil maken, of dat er een opleiding is die misschien nog beter bij hem past. Daarom meldde hij zich aan voor en Meeloopdag en ging bij bouwbedrijf Talsma in Drachten op bezoek.  Alex vertelt: ‘‘Ik werd vriendelijk ontvangen. Ik kwam binnen tijdens de pauze, dus ik kon meteen aanschuiven voor een kopje koffie. Vervolgens heb ik mij kort voorgesteld en even bij het personeel gezeten. Iedereen was heel geïnteresseerd in wat ik nu doe en wat voor opleiding ik in de toekomst zou willen doen. Na de pauze kon ik met Jan-Rikus Talsma, directeur van het bouwbedrijf, meelopen. Hij heeft mij toen uitgelegd wat een bedrijf in de bouw precies doet. Ook legde hij mij uit hoe het proces van een huis bouwen in elkaar steekt. Hij liet zien met welke projecten Talsma op dit moment bezig is. Vervolgens kreeg ik een rondleiding door het pand. Heel gaaf om te zien hoe alles in zijn werk gaat! Toen kreeg Jan-Rikus het idee om bij een klus in de buurt te kijken. Zo kon ik de praktijk zien. Dit vond ik erg interessant! Toen ik weer naar huis ging, heeft Jan-Rikus mij aangegeven dat ,als ik nog vragen had, ik altijd kon bellen. Al met al was het een zeer geslaagde en informatieve dag!’’

naar boven