Maak het mee MENU

Wat doet een uitvoerder?

Als uitvoerder werk je bij een bouw- of infrabedrijf heb je de leiding op de bouwplaats. Jij organiseert het dagelijkse werk: jij stuurt personeel aan en bewaakt de planning, kwaliteit en begroting. 

WAT DOET EEN UITVOERDER?

Bijna dagelijks heb je contact met de werkvoorbereider, want de uitvoering van het project is op kantoor al helemaal voorbereid. Jouw taak is ervoor te zorgen dat alles op de bouwplaats ook zo gaat zoals vooraf op kantoor is bedacht. Jij maakt een detailplanning. Jij regelt welke professionals (timmerlui, metselaars, kraanmachinisten, glaszetters, etcetera), hoeveel en wanneer aan het werk gaan. Jij roept op tijd het materiaal en materieel af wat nodig is, houdt de planning en kosten in de gaten, voert kwaliteitscontroles uit en zorgt ervoor dat alle medewerkers op de bouw veilig kunnen werken. 

MEELOPEN MET EEN UITVOERDER? Meld je aan!

Het op tijd oproepen van mensen, materieel en materiaal is heel belangrijk. De medewerkers op de bouwplaats moeten niet hoeven wachten. Dan komt het bouwproces stil te staan en worden er onnodig kosten gemaakt.  Ook moet alles weer niet te vroeg op de bouwplaats aanwezig zijn, want dan kan het in de weg staan, beschadigen of gestolen worden. Is de planning uitgelopen, dan moet je de achterstand weer in zien te halen. Bijvoorbeeld door extra mensen in te schakelen. Dit bepaal je samen met de projectleider.  

Uitvoerder worden?

Om de kwaliteit in de gaten te houden, voer je controles uit op het materiaal en onderdelen van het werk. Ook hou je veiligheidsinspecties en kijk je erop toe dat de veiligheidsregels worden nageleefd.

Kortom: je bent een echte regelaar. Je bent communicatief vaardig, weet snel te schakelen en waar nodig oplossingen te bedenken. Leiding geven is jouw ding. Je houdt het overzicht, bent stressbestendig én tegelijk doelgericht. Herken je je hierin? Lees dan verder hoe je uitvoerder wordt.

HOE WORD JE UITVOERDER?

Uitvoerder

Uitvoerder in de bouw kun je met een Middenkaderopleiding Bouw of Infra (niveau 4) worden. Tot deze opleiding word je toegelaten wanneer je minimaal een diploma VMBO-kader op zak hebt. Ook met een overgangsbewijs voor klas 4 havo/vwo of BOL niveau 3, van een verwante opleiding, kun je deze opleiding volgen. Informeer bij het Friese Poort en Friesland College naar jouw mogelijkheden.

Heb je dit diploma, dan kun je direct doorstromen naar het 2de jaar HBO-Bouwkunde. Ook met een diploma

  • Havo – N&T of N&G met Na of NL&T, E&M met Wi-B en Na
  • VWO – N&T, N&G met Na of NL&T, E&M met Na

kun je rechtstreeks naar HBO-Bouwkunde. Alleen begin je dan wel gewoon in het eerste jaar.

Beroepen in de bouw

Weet jij al precies wat jij wilt worden? Of weet je dat de bouw jou wel trekt, maar nog niet precies welke beroepen er zijn? Wij maken het makkelijk voor je door hiernaast een overzicht te maken van verschillende beroepen in de bouw

Welk beroep in de bouw kies jij?

Ben je een echte planner en hou je van organiseren? Dan ben jij een goede werkvoorbereider, projectleider of uitvoerder. Hou je meer van met je handen werken? Kijk dan eens bij de beroepen als timmerman of metselaar. En hou jij van het ontwerpproces in een bouwproject? Dan ben jij misschien wel een echte architect, constructeur of bouwkundig tekenaar.

Bekijk gewoon rustig alle beroepen die we voor je hebben beschreven. Ben jij nu echt nieuwsgierig om meer te weten te komen over een van deze beroepen in de bouw? Meld je aan voor een meeloopdag!

Vragen voor jouw favoriete beroep in de bouw?

Heb jij een specifieke vraag over het beroep dat jij misschien wel wilt gaan uitoefenen? Stel 'm via het formulier hieronder! Wij zorgen er voor dat iemand in dit beroep jouw vraag beantwoordt. Er gelden wel een paar spelregels. Deze vind je hier.

naar boven