Maak het mee MENU

KAM-Coördinator worden?

KAM staat voor Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden (Arbo) en Milieu. Als KAM-coördinator is het jouw taak de bedrijfsactiviteiten zo optimaal mogelijk te laten verlopen, zodanig dat daarbij aan de wettelijke regels én aan de eisen en wensen van directie, medewerkers en klanten rond kwaliteit, arbo en milieu wordt voldaan.

Zo is bijvoorbeeld wettelijk vastgelegd dat een werknemer niet meer dan 23 kilo mag tillen. Dat geldt voor elke sector en dus ook voor de bouw. Moeten er meer kilo’s worden getild, dan gebeurt dit met hulpmiddelen zoals liften. Die liften moeten natuurlijk ook veilig zijn en voldoen aan wettelijke eisen. Bouwafval moet worden gescheiden, zodat dit goed kan worden verwerkt en mogelijk ook weer kan worden hergebruikt.

MEELOPEN MET EEN KAM-Coördinator? Meld je aan!

Wat doe je als KAM-Coördinator?

Je bezoekt projectlocaties om de bedrijfsprocessen te inspecteren en mogelijke KAM-problemen op te sporen. Wordt er op de juiste manier gewerkt zoals in het beleid van het bedrijf is afgesproken of doen zich knelpunten voor? Als het nodig is, stel je verbeteractiviteiten voor om die samen met het projectteam op te lossen. Het kan ook zijn dat je de directie moet adviseren het beleid bij te stellen. 

Je kijkt, luistert, adviseert, durft initiatieven te nemen en draagt praktische oplossingen aan. Je beschikt over de juiste communicatieve vaardigheden om mensen van allerlei niveaus te overtuigen van de juiste manier van werken en hier draagvlak voor te krijgen. Je bent de brug tussen medewerkers en directie. Daar horen ook administratieve werkzaamheden bij; registratie, opstellen van (project)plannen, rapportages en jaarverslagen. Kortom: als KAM-coördinator heb je een hele afwisselende baan zowel op kantoor als op locatie. Iets voor jou? Lees ook het persoonlijke verhaal van Arjan Meijer, KAM-coördinator bij de vernieuwbouw van Thialf.

Hoe word je KAM-coördinator?

KAM-coördinator is een breed vak. Je moet van vele markten thuis zijn. Om KAM-coördinator te worden, moet je HBO-niveau, richting Techniek (bij voorkeur Bouwkunde), hebben. Eventueel aangevuld met een kopstudie Bedrijfskunde. Kennis van wet- en regelgeving rond Arbo en Milieu is absoluut noodzakelijk en je moet hier natuurlijk ook affiniteit mee hebben.

Beroepen in de bouw

Weet jij al precies wat jij wilt worden? Of weet je dat de bouw jou wel trekt, maar nog niet precies welke beroepen er zijn? Wij maken het makkelijk voor je door hiernaast een overzicht te maken van verschillende beroepen in de bouw

Welk beroep in de bouw kies jij?

Ben je een echte planner en hou je van organiseren? Dan ben jij een goede werkvoorbereider, projectleider of uitvoerder. Hou je meer van met je handen werken? Kijk dan eens bij de beroepen als timmerman of metselaar. En hou jij van het ontwerpproces in een bouwproject? Dan ben jij misschien wel een echte architect, constructeur of bouwkundig tekenaar.

Bekijk gewoon rustig alle beroepen die we voor je hebben beschreven. Ben jij nu echt nieuwsgierig om meer te weten te komen over een van deze beroepen in de bouw? Meld je aan voor een meeloopdag!

Vragen voor jouw favoriete beroep in de bouw?

Heb jij een specifieke vraag over het beroep dat jij misschien wel wilt gaan uitoefenen? Stel 'm via het formulier hieronder! Wij zorgen er voor dat iemand in dit beroep jouw vraag beantwoordt. Er gelden wel een paar spelregels. Deze vind je hier.

naar boven