Maak het mee MENU

De bouw is ook écht iets voor jou!

Mijn naam is Kelly Peters. Afgelopen half jaar heb ik meegewerkt aan de PR voor Bouwen aan de Bouw, als stagiaire Online Marketing bij Pool Communicatie. Mijn kijk op de bouwsector is in de afgelopen maanden hierdoor behoorlijk veranderd! Lees hier meer over mijn beeld van de bouw.

‘‘De bouw? Niets voor mij!’’

Ik zag de bouw altijd als iets voor 'technische mensen'. Als talenmens trok deze sector mij helemaal niet. Ook niemand in mijn directe omgeving werkt in de bouw. Ik kwam, naar mijn idee, niet met deze sector in aanraking. Als ik iemand hoorde praten over ‘in de bouw werken’, dan nam ik aan dat diegene werkte als bouwvakker. Door mijn PR werkzaamheden voor Bouwen aan de Bouw ben ik hier heel anders naar gaan kijken. 

Een brede, interessante sector

Ik ben erachter gekomen dat de bouw een hele interessante, maar vooral ook brede sector is. 'Werken in de bouw' betekent niet alleen bouwvakker zijn, maar het is veel meer. Er is ruimte voor alle niveaus en opleidingen binnen deze sector! Ik kwam er ook achter dat ik in het dagelijks leven wel degelijk te maken heb met projecten waar Bouwen aan de Bouw aan is verbonden. Een goed voorbeeld hiervan is het project van de N381. Ik merk dat ik namen van aannemers begin te herkennen en het is boeiend om te zien hoe het bouwproces loopt.

Een goed initiatief

Ik dacht dat ik niet geïnteresseerd was in de bouw, maar dat ben ik dus wel. Daarom denk ik dat Bouwen aan de Bouw een goed initiatief is: ik denk dat als meer jonge mensen weten wat ik te weten ben gekomen, dat er best heel wat zijn die in de bouwsector zouden willen werken.

Ik vond het erg leuk om te mee te werken, mee mocht helpen 'bouwen' aan de PR voor Bouwen aan de Bouw. Ik heb veel geleerd over deze interessante sector. Ik weet nu: de bouw is voor iedereen!

naar boven