Maak het mee MENU

Design & Build

Design & Build wil zeggen dat één partij, meestal de aannemer, verantwoordelijk is voor álle onderdelen van het bouwproject.

Vaak wordt bij een bouwproject verschillende partijen betrokken. De architect maakt het ontwerp, de aannemer bouwt volgens het ontwerp, en de installateur legt de leidingen en installaties aan. Elk is verantwoordelijk voor zijn eigen onderdeel. Met Design & Build is de aannemer verantwoordelijk voor alles: het ontwerp, de uitvoering, de planning, de kwaliteit en beheersing van de kosten. De aannemer stelt een team samen van architecten, installateurs en adviseurs die onderling nauw samen (o.a. met behulp van BIM) werken. Maar voor de opdrachtgever is alleen de aannemer het aanspreekpunt.

Design & Build wordt steeds meer toegepast. Doordat de ontwerp- en bouwfasen met elkaar overlappen kunnen bouwprojecten sneller opgeleverd worden. Bovendien zijn door de nauwe samenwerking de bouwkosten beter beheersbaar en is er meer transparantie. Allemaal voordelen voor de klant.

naar boven