Maak het mee MENU

Vakdocenten

gastlessen, bedrijfsbezoeken, excursies

Lesstof begint vooral te leven wanneer duidelijk is hoe het in de praktijk wordt toegepast. Daarom organiseren we vanuit Bouwen aan de Bouw voor leerlingen en studenten, die al voor een opleiding Bouw hebben gekozen, diverse activiteiten om hen de praktijk mee te laten maken. Bijvoorbeeld gastlessen, excursies of projectbezoeken. Het programma maken we in overleg met u. Geïnteresseerd? Laat het ons weten en vul het formulier in. Wij nemen dan contact met u op.

lesmateriaal onderbouw

Voor de onderbouw VMBO hebben we materiaal ontwikkeld om leerlingen kennis te laten maken met BWI.
Bedenk jullie ideale woonwijk.
Ontwerp je eigen Eco-keet!

professionaliseringsdagen

Regelmatig organiseren we professionaliseringsdagen voor u als vakdocent VMBO, MBO en HBO. Zo kunt u in de praktijk zien hoe nieuwe ontwikkelingen in de bouw worden toegepast.
Via de mail en de Agenda informeren we u wanneer deze dagen zijn. Wilt u ook over onze professionaliseringsdagen geïnformeerd worden? Mail naar info@debouwietsvoorjou.nl.

promotiemateriaal

Voor de voorlichting van leerlingen en ouders over bouw en infra is allerlei ondersteunend promotiemateriaal beschikbaar.

Ja, ik bestel
Het magazine
Flyer A5
Poster A2
Naam
School
Adres
Postcode
Plaats
  • een kort promotiefilmpje.
  • het magazine ‘Toekomstmogelijkheden in de bouw en infra’ van de landelijke campagne ‘Je gaat het maken’. De digitale versie is te vinden op www.jegaathetmaken.nl. (op de homepage)
  • de flyer ‘Bouw zoekt jou’.  A5 formaat.
  • posters ‘Bouw zoekt jou’.  A2 formaat. De poster is er in 2 versies: 1) voor de uitvoerende opleidingen en 2) voor de bouwvoorbereidende opleidingen.

Materiaal bestellen? Dan kan via het formulier. Het materiaal inclusief verzending is gratis.

LINKS

www.jegaathetmaken.nl Met vlogs, blogs en allerlei informatie over de bouw.
www.bouwloketfriesland.nl. Stageplaatsen gezocht? Bouwloket regelt het voor leerlingen en studenten van VMBO-HBO in Friesland.
www.samenfiks.nl. SamenFiks organiseert praktijkopdrachten van bedrijfsleven en overheid voor leerlingen en studenten VMBO-HBO in Friesland.
www.dealdeserie.nl/afleveringen/het-spijkerpaleis Een korte film over een meisje van 14 jaar dat haar eigen Eco-keet ontwerpt en maakt.
www.beroepeninbeeld.nl/ik-weet-wat-ik-wil? Een selectie van beroepen in de bouw, gemaakt door SBB.
www.debouwietsvoorjou.nl/over-ons/een-gastles-geven. Rechts op de pagina is een filmpje over de stappen in het bouwproces.

naar boven