Maak het mee MENU

Vakdocenten

Oriëntatie

Lesstof begint vooral te leven wanneer duidelijk is hoe het in de praktijk wordt toegepast. Daarom organiseren we vanuit Bouwen aan de Bouw voor leerlingen en studenten, die al voor een opleiding Bouw hebben gekozen, diverse activiteiten om hen de praktijk mee te laten maken. Bijvoorbeeld gastlessen, excursies of projectbezoeken. Het programma maken we in overleg met u. Geïnteresseerd? Laat het ons weten en vul het formulier in. Wij nemen dan contact met u op.

Voor de onderbouw VMBO hebben we materiaal ontwikkeld om leerlingen kennis te laten maken met BWI. Dit materiaal kunt u gebruiken als keuzevak (100-120 uur). Hebt u minder uren beschikbaar, dan kunt u ook met losse onderdelen aan de slag! Klik hier voor de documenten.

bijeenkomsten

Regelmatig organiseren we bijeenkomsten voor u als vakdocent VMBO of MBO. Doel: kennis uitwisseling, afstemming en met elkaar meer leerlingen interesseren voor een opleiding Bouw. U krijgt hiervan bericht. Behalve bijeenkomsten, organiseren we ook een structureel regionaal overleg van vakdocenten VMBO, MBO én aannemers. Hier leest u waar en wanneer deze zijn.

onderzoek

  • Waarom kiezen leerlingen op het VMBO voor BWI?  Hoe oriënteren zij zich? Lees hier de resultaten van ons onderzoek!
  • Welke kennis en vaardigheden moeten toekomstige vakmensen in de bouw volgens de aannemers hebben? Uit een korte enquête onder de leden van Bouwend Friesland blijkt het volgende.
  • Het SBB komt elke drie maanden met nieuwe cijfers over de kans op stages, leerbanen en werk. Heel interessant en goed om kennis van te hebben in gesprekken met leerlingen en ouders.

LINKS

Regelmatig krijgen wij van docenten VMBO-BWI vragen naar filmpjes over bouwen en bouwberoepen. Hieronder volgen enkele links.
www.jegaathetmaken.nl Met vlogs, blogs en allerlei informatie over de bouw.
www.dealdeserie.nl/afleveringen/het-spijkerpaleis Een korte film over een meisje van 14 jaar dat haar eigen Eco-keet ontwerpt en maakt.
www.beroepeninbeeld.nl/ik-weet-wat-ik-wil? Een selectie van beroepen in de bouw, gemaakt door SBB.
www.bouwendnederland.nl/projectaap Een tv serie over het bedenken en bouwen van dierenverblijven in Dierenpark Amersfoort.
www.debouwietsvoorjou.nl/over-ons/een-gastles-geven. Rechts op de pagina is een filmpje over de stappen in het bouwproces.
www.hetklokhuisbouwt.ntr.nl/bouw/ontwerp.html.
www.hetklokhuis.nl/onderwerp/huizen
www.hetklokhuis.nl/onderwerp/bouwen
www.schooltv.nl/video/flexibel-bouwen-ifd-bouw
www.schooltv.nl/video/prefab-bouwen-met-prefab-onderdelen
www.fi.uu.nl/toepassingen over digitaal bakstenen metselen

 

naar boven