Maak het mee MENU

Docenten groep 7-8

Ja, ik wil een gastles of bedrijfsbezoek

Bouwen is leuk. Iedereen begint er op jonge leeftijd al mee: bouwen met blokken, Lego, planken of zand. Het begint met een idee. Het idee wordt een plan en om dit plan uit te voeren is materiaal en ‘gereedschap’ nodig. Het bouwen van een huis, brug of weg gaat eigenlijk op dezelfde manier. Het is alleen wat ingewikkelder. Hoe dit in de praktijk gaat, laten we de kinderen van  groep 7 en 8 in Friesland graag meemaken! 

Hoe?

Via een interactieve gastles of bezoek aan een bouwbedrijf. De gastles of het bezoek kunt u voorbereiden aan de hand van het werkboek In Holland staat een Huis. Deze kunt u hieronder downloaden. En verder? Verder hebben we een aantal links naar leuke websites voor u op een rijtje gezet. Om te bekijken en om te doen.

gastles

De gastles gaat over het bouwen van een huis óf over Infra. Die keuze is aan u. Professionals uit de praktijk of studenten van de BOL4 Bouwkunde/Infra-opleiding doorlopen samen met de kinderen het bouwproces en welke beroepen daar bij komen kijken. Dit wordt afgewisseld met veel beeldmateriaal en korte opdrachtjes. Duur: 1- 1,5 uur.

Bedrijfsbezoek

De kinderen gaan op bezoek bij een bouwbedrijf in de buurt van de school. Hier maken zij mee hoe de bouw van een huis wordt voorbereid  en welke materialen en machines worden gebruikt. Natuurlijk mogen ze zelf ook iets maken! Duur: 2 uur.

Vraag nu een gastles of bedrijfsbezoek aan!

Dit doet u door het formulier hiernaast in te vullen. Wij nemen dan contact met u op om, in overleg met u, een gastles of bedrijfsbezoek in te plannen. Of het een gastles of bedrijfsbezoek wordt is mede afhankelijk van de mogelijkheden van de aannemer. Aan deelname zijn géén kosten verbonden.

Werkboek

In het werkboekkomen onderwerpen aan bod als: hoe wordt er gebouwd, past het in de omgeving en wie werken er aan? Bovendien staan er allerlei opdrachten in.

Links

Voor- en achternaam*
School*
Plaats*
E-mail*
Telefoon*
Gastles of bedrijfsbezoek*

Vragen of opmerkingen
naar boven