Maak het mee MENU

ontwerp een eigen eco-keet

Het Spijkerpaleis’ * is een 30 minuten durende speelfilm over een meisje van 14 jaar, een eigenwijze architecte in de dop, die met haar oudere broer wedt, dat ze zelf een ‘Eco-Keet’  kan ontwerpen én bouwen.

Zit jij op het VMBO in Friesland en vind je ontwerpen of digitaal bouwen leuk?

Dan is dit vast wat voor jou. Ontwerp net als  Marieke, het meisje in de film, een eigen Eco-keet. Maak hier een maquette van, richt 'm in én richt de omgeving rond de Eco-keet in. In deze opdracht gaat het om een milieu-vriendelijke keet bij school, een creatieve plek, waarin je helemaal los kunt gaan in het bedenken en uitwerken van allemaal plannen. Hoe doe je dat? Wie weet wat voor geweldige ideeën dit oplevert!

Werk met 4-5 mede-leerlingen, vrienden of vriendinnen aan deze opdracht. Het materiaal wat jullie voor de maquette gebruiken, is al een keer eerder gebruikt, zoals wasmiddel flessen, ijslolly stokjes, kartonnen dozen en oude tijdschriften. Circulair bouwen noemen we dat.

Jullie zijn ongeveer 10 uur met de opdracht bezig. Kijk hier voor de volledige beschrijving.

En dan?

Laten jullie voor 18 mei 2019 zien hoe jullie als team deze opdracht hebben uitgevoerd, dan maken jullie met de hele klas kans op een groot creatief bouwfeest. Vul daarom de gevraagde gegevens bij stap 8 van de opdracht goed in!

* 'Het Spijkerpaleis' is mogelijk gemaakt door de gemeenten Delfzijl, Loppersum en Appingedam, Kunstraad Groningen, Energiewacht, Maintec, Noorderpoort, Alfa College, NAM, SSPB en Bouwend Nederland Noord.

naar boven