Maak het mee MENU

ontwerp een eigen eco-keet

Het Spijkerpaleis’ * is een 30 minuten durende speelfilm over een meisje van 14 jaar, een eigenwijze architecte in de dop, die met haar oudere broer wedt, dat ze zelf een ‘Eco-Keet’  kan ontwerpen én bouwen.

Zit jij op het VMBO in Friesland en vind je ontwerpen of digitaal bouwen leuk?

Dan is dit vast wat voor jou. Ontwerp net als  Marieke, het meisje in de film, een eigen Eco-keet. Maak hier een maquette van, richt 'm in én richt de omgeving rond de Eco-keet in. In deze opdracht gaat het om een milieu-vriendelijke keet bij school, een creatieve plek, waarin je helemaal los kunt gaan in het bedenken en uitwerken van allemaal plannen. Hoe doe je dat? Wie weet wat voor geweldige ideeën dit oplevert!

Werk met 4-5 mede-leerlingen, vrienden of vriendinnen aan deze opdracht. Het materiaal wat jullie voor de maquette gebruiken, is al een keer eerder gebruikt, zoals wasmiddel flessen, ijslolly stokjes, kartonnen dozen en oude tijdschriften. Circulair bouwen noemen we dat.

Jullie zijn ongeveer 10 uur met de opdracht bezig. Kijk hier voor de volledige beschrijving.

En dan?

Laat voor 1 juli 2018 zien hoe jullie als team deze opdracht hebben uitgevoerd. In de opdrachtbeschrijving staat hoe je dat doet. Iedereen die hier aan meedoet wordt uitgenodigd voor een creatief bouwfeest in de eerste week van oktober. Via school krijgen Jullie hiervoor de uitnodiging.
Vul daarom de gevraagde gegevens bij stap 8 van de opdracht goed in!

Waar dit bouwfeest is en wat je gaat doen, houden we nog even geheim.Zeker is al wel dat alle inzendingen hier te zien zijn. Een architect, een aannemeru it de weg- en waterbouw (infra) en een hovenier gaan deze bekijken en geven jullie allemaal een korte terugkoppeling op wat jullie hebben bedacht.
Dan horen jullie van de professionals hoe zij jullie oplossingen vinden. Hoe leuk is dat?

* 'Het Spijkerpaleis' is mogelijk gemaakt door de gemeenten Delfzijl, Loppersum en Appingedam, Kunstraad Groningen, Energiewacht, Maintec, Noorderpoort, Alfa College, NAM, SSPB en Bouwend Nederland Noord.

naar boven