Maak het mee MENU

ONTWERP JE EIGEN eCo-keet!

'Het Spijkerpaleis’ * is een 30 minuten durende speelfilm over een meisje van 14 jaar,  een eigenwijze architecte in de dop, die met haar oudere broer wedt, dat ze zelf een ‘Eco-keet’  kan ontwerpen én bouwen.


  JA, Wij gaan aan de slag met
 'Onwerp je eigen Eco-keet'!


De opdracht

Bouwend Nederland Noord daagt kinderen van groep 7/8 in Groningen, Friesland en Drenthe (incl. Steenwijk e.o.) uit om, net als  Marieke, het meisje uit de film, een ontwerp en maquette (op schaal) voor een eigen Eco-keet te maken! In deze opdracht gaat het om een duurzame keet op het schoolplein, een soort creatief centrum, waarin de kinderen helemaal los kunnen gaan in het bedenken en uitwerken van allemaal plannen, zoals voor een schoolfeest. Ook vragen we hen aan de hand van een plattegrond en moodboard te laten zien hoe zij de Eco-keet in willen richten én welke oplossingen ze kunnen bedenken om de keet zo vriendelijk mogelijk voor het milieu te maken.

De kinderen werken met z'n vieren of vijven aan deze opdracht.
De uitvoering vraagt 10-12 uren.

Naam school
Plaats
Naam leerkracht
Email leerkracht
We doen mee met groep


Aantal leerlingen
Gewenst aantal bouwpakketten
Opmerkingen

ontwerpend leren

De opdracht sluit aan bij 'Ontwerpend Leren' (Doelen B1 t/m B7). Met ontwerpend leren krijgen leerlingen de ruimte d.m.v. trial en error oplossingen te vinden voor een bepaald vraagstuk. In de kantlijn van de opdracht staat aangegeven op welk doel (B1 t/m B7) wordt beoogd. In de lesbrief staan deze doelen uitgewerkt.

bouwpakket

Voor elk groepje van 4-5 leerlingen ontvangt u een  GRATIS 'bouwpakket'. Dit pakket bestaat uit:
1. een bodemplaat A3 (foamboard) om de maquette op te zetten).
2. millimeterpapier
3. foamboard A3 voor het maken van het moodboard.
U krijgt deze binnen een week toegestuurd.

Meld u aan!

Bent u leerkracht bij groep 7/8 in Groningen, Friesland of Drenthe (incl. Steenwijk e.o.) en wilt u met deze opdracht aan de slag? Meld u aan en ontvang  van ons gratis het benodigde aantal bouwpakketten én een poster van de film 'Het Spijkerpaleis' om in de klas op de hangen.

* De film 'Het Spijkerpaleis' is mogelijk gemaakt door de gemeenten Delfzijl, Loppersum en Appingedam, Kunstraad Groningen, Energiewacht, Maintec, Noorderpoort, Alfa College, NAM, SSPB en Bouwend Nederland Noord.

naar boven