Maak het mee MENU
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DE BOUW IETS VOOR JOU?

In de bouw kun je heel veel kanten op. Ben je goed in organiseren, plannen of rekenen? Kun je goed met mensen omgaan? Misschien ligt tekenen en ontwerpen je meer? Of ben je liever buiten bijvoorbeeld als timmerman of metselaar? In de bouw kan het allemaal!

Dat willen we je laten zien. Of je nu op de basisschool zit, op het VMBO of op het VWO. Want de bouw heeft hard professionals nodig.

Misschien is het wat voor jou?

Via meeloopdagen, bedrijfsbezoeken of praktijkopdrachten kun je daarachter komen. Wij van Bouwen aan de Bouw organiseren het allemaal. En nog veel meer. Ben je geïnteresseerd en woon je in Friesland of zit je hier op school?  Meld je aan voor een Meeloopdag.

Is er toekomst in de bouw?

Jazeker! De bouw trekt flink aan terwijl veel werknemers met pensioen gaan. Dat betekent dat er extra mensen nodig zijn. Het SBB (stichting Beroepsonderwijs-Bedrijfsleven) geeft aan dat de kans op werk in de bouw goed is. Er is dus zeker toekomst in de bouw!

Meer weten over opleidingen in de bouw?

Lees dan de informatie op onze site bij ‘Opleidingen’. Hier vind je ook interviews met leerlingen en studenten over hun opleiding of stage!

Onze laatste berichten op Facebook

WIL JE DAGJE MEELOPEN IN DE BOUW?  MELD JE DAN HIER AAN -> Aanmelden

 

ontwerp je eigen eCo-keet!

Marieke, de hoofdpersoon in de korte speelfilm Het Spijkerpaleis, wedt met haar broer dat ze haar eigen ECO-keet kan ontwerpen én bouwen. Ontwerp, net als Marieke, je eigen milieuvriendelijke ECO-keet en win een bouwfeest.
De Eco-keet basisscholen

Afwisseling troef

De bouw is een hele boeiende wereld met veel uitdagingen. Met van alles moet rekening worden gehouden: de wensen van de opdrachtgever, de omgeving, energiebesparing, constructie, het gebruik van materiaal, planning, etc. Niet alleen bij de voorbereiding van de bouw maar ook bij de bouw zelf. Elk project is weer anders, elke dag is anders.

De bouw is voor iedereen

Ben jij benieuwd hoe iemand van buiten het werkveld tegen de bouwsector aankijkt? Kelly Peters werkte afgelopen half jaar mee aan de PR voor Bouwen aan de Bouw. Lees het artikel op onze site!

naar boven